Muistinpas tunnukset tänne uuteen blogiini...viimein ;-)

Hili voi erittäin hyvin. Suorastaan loistavasti! :-) Vielä sunnuntaina kävimme Tanjan, Muusan ja Mesen kanssa kiertämässä Mustanvuoren lenkki. Se on sellainen reilu 8 km:n pätkä, johon saamme kulumaan pari tuntia, koska teemme laavulla nuotion ja paistamme makkarat. Olipas ihana lenkki!  Minulla on ollut tällä viikolla monta vapaapäivää ja olemme siis päässeet vielä ulkoilemaan oikein kunnolla. Ruokaa uppoaa Hi-Likkaan tällä hetkellä neljä kertaa päivässä. Tosin annokset eivät ole kovin suuria, koska minusta näytti jo siltä, että Hilille tulee valtava ähky ruokailusta, joten päätin antaa pienempiä annoksia useammin. Penturuuan lisäksi kuluu lihaa n. 300 g päivässä ja lisäksi piimät, rustoluut yms. Ma kävimme lenkillä Susan lauman kanssa, jotta Hili muistaisi taas, ketkä siellä talossa pitävät vahtia, niin ei tarvitse turhaan hermoilla pentujen kanssa. Taisi olla tiistai, kun tunsin ensimmäisen kerran pennun liikehdintää Hilin mahassa. Ai kunka herttaista :-) Ke Hilille annettiin toisen kerran herpesrokote. Torstain iltalenkillä se päätti, tarpeensa tehtyään, että nyt riitti tämä lenkkeily ja kääntyi kotia kohti ja me Pösön kanssa seurasimmen kiltisti perässä. Tänään pe, näin ensimmäisen kerran, kuinka pentu liikkui Hilin mahassa...Aina vaan herttaisempaa:-) Tänään Hili taas reippaili ihan kunnolla. Onhan sen vauhti hiljentynyt, mutta niin vaan sille pitäisi muka heitellä keppiä  noudettavaksi. En enää kuitenkaan viitsi paljon juoksuttaa sitä. Heitimme kuitenkin kunnon metsälenkin. Annoin Hilin valita polut ja hyvin se jaksoi.

Maanantain treenit Pösön kanssa menivät vähän niin ja näin. Ratoja oli taas rakennettu kaksi, muttemme kerenneet Pötkylän kanssa toiselle radalle lainkaan. Muut kuluttivat siinä niin paljon aikaa, etten viitsinyt enää ihan viime sekunneilla mennä sinne kiirehtimään ja sotkemaan hyvin onnistuneen toisen radan tunnelmia. Ensimmäisen radan ensimmäisellä kierroksella en oikein ollut mukana touhussa ja meno oli vähän hutilointia. Varsinaisia ratavirheitä ei tullut, mutta vähältä piti tilanteita oli useampia. Täytyy kyllä sanoa, että Jari H. on yksi hienoimmista ihmisistä. Hänellä ei taaskaan ollut Kettu lainkaan mukana treeneissä, mutta niin vaan hän oli paikalla kantamassa esteitä ja kommentoimassa toisten ratasuorituksia, myös meidän. Jari saikin minut kokoamaan itseni ja pistämään kaikkeni peliin. Käännös esteeltä 5 esteelle 6 venyi ja Jari ehdotti vekkiä ennen estettä 5 ja sehän tietysti toimi. Myös käännös esteeltä 8 esteelle 9 venyi ja vaikka kuinka yritin lyhentää sitä, en onnistunut, sillä jäin jo pujottelulta lähtiessä Pösöstä niin jälkeen, että se kerkesi hypätä liian pitkälle. Muuoin oli mukavaa ja kaikki kontaktiesteet onnistuivat ilman virheitä :-)

Torstaina, kilparyhmän viimeisellä maneesikerralla, oli oikein kolme radanpätkää ja onnistuimme Pösön kanssa jokaisella tekemään heti ekalla kierroksella puhtaat radat! Hienoa! Eka radalla otin uusiksi kohdan putkesta hypylle 10, 11 ja siitä eteen päin. Eka kierroksella jäin putken puolelle ja tein sylkkärin hypylle 11, mutta uusinnassa menin hypyn 10 taakse vastaanottamaan Pösöä ja työnsin sen kiertämää hypyn 11 ja tein valssin saattaen Pösön hypylle 12. Tuo oli huomattavasti joustavampi tapa ja Pösön käännökset olivat minimaaliset.  Hyppypyörityksen menin sen kanssa vain kerran. Ihan jo senkin vuoksi, että lainasin Pösöä Marskin Jarille, joka ei voinut treenata Marskia, jonka vatsa oli mennyt ihan kuralle. Pösö siis osasi tuon kuvion jo ulkoa, kun minä lähdin sen kanssa sille pätkälle. Kolmannelle radalle mennessä harjoittelin ensin leijeröintiä, joka oli tarkoitus tehdä sekä putken jälkeen olevilla hypyillä, että pujottelulla, mutta totesimme yhteen ääneen, ettei se ole minun ja Pösön juttu. Sovimme, että harjoittelen sitä sitten Hilin kanssa. Pösö ei halua irrota minusta kauaksi ja nytkin putki välissämme oli sille liikaa...

 

Illan lopuksi kannoimme esteet maneesista koppiin, sillä ensi viikolla treenaamme taas Killerin sorakentällä, tosin vain Juhannukseen saakka. Siitä eteen päin ei ole tietoa, treenaavatko jattilaiset missään, ennen kuin pääsemme joko Viherlandian kasvihuoneeseen, tai ihan omaan agilityhalliimme, jonka rakennustyöt siis alkavat Killerillä Juhannukselta.

Nyt on Vappuaatto ja olen töissä - yövuorossa, mutta hauskaa Vappua kuitenkin :-)